Spelregels

Toernooireglement

Hoe werkt het toernooi?

 1. Je kijkt in het schema  tegen wie je moet spelen
 2. Je maakt zelf een afspraak met deze persoon om te spelen
 3. Je speelt de wedstrijd
 4. Je geeft de uitslag door op het pingpong e-mailadres (dus de stand van alle games).

Wij houden je per mail op de hoogte van het toernooi en de uitslagen zullen ook op onze site te zien zijn (http://www.burgbrandtplein.nl/254869551).  Op zaterdag 8 juli  zullen, voorafgaand aan het zomerfeest vanaf 16.45 uur de finales van de kindercompetities worden gespeeld en aansluitend die van de volwassenen. Uiteraard zijn er mooie prijzen te verdienen.   

Regels:

 • Alle wedstrijden worden op de tafeltennistafel op het Burgemeester Brandtplein gespeeld.
 • Elke deelnemer dient zelf te zorgen voor batjes en pingpongballen.
 • Alle uitslagen dienen zo snel mogelijk te worden doorgegeven en uiterlijk voor het einde van de ronde (zoals in het wedstrijdschema vermeld). Uitslagen die niet op tijd worden doorgegeven zullen als 0-0 in het uitslagschema worden vermeld.
 • Een wedstrijd dient binnen de tijdslimiet die opgegeven is in het schema gespeeld te worden. Lukt dit niet dan vermelden wij een stand van 0-0.
 • Deelname aan het tafeltennistoernooi is volledig voor eigen risico. De buurtvereniging Burgemeester Brandtplein kan op geen enkele manier aansprakelijk worden gesteld voor blessures, verwondingen, verlies of diefstal van materiaal, eventuele mankementen aan de tafeltennistafel of anderszins. Door deelname aan het tafeltennistoernooi ga je hiermee akkoord.
 • De tafeltennistafel op het Burgemeester Brandtplein is voor algemeen gebruik en kan niet door deelnemers van het toernooi geclaimd worden. Iedereen moet dus netjes op zijn beurt wachten.

 

Spelregels:

 • Alle wedstrijden worden door twee spelers gespeeld die elk één tafelhelft hebben.
 • Doel van het spel is om een balletje met behulp van een batje over het net op de tafelhelft van de tegenstander te slaan, op zo'n manier dat deze de bal niet meer of niet meer correct op jouw tafelhelft weet terug te slaan. "Correct" houdt in dat de bal na één keer stuiten op de eigen tafelhelft direct met het batje over of via het net op de andere tafelhelft wordt geslagen.
 • Elke keer dat je tegenstander de bal niet meer (correct) weet terug te slaan, krijg je een punt. De speler die als eerste 11 punten maakt, wint de game. Daarbij geldt wel als extra regel dat je altijd minimaal 2 punten voorsprong moet hebben om een game te kunnen winnen. Staat het 10-10, dan  heb je aan 1 punt extra dus nog niet genoeg; je zult eerst 2 punten voorsprong moeten nemen voordat je de game wint.
 • Aan het eind van elke gespeelde game wordt er van spelhelft gewisseld.
 • We spelen best of five games bij de volwassenen en kinderen vanaf 10 jaar. Je moet dan dus 3 (van de 5) games winnen om de wedstrijd te winnen. We spelen best of three games bij de kinderen tot 10 jaar. Je moet dan dus 2 (van de 3) games winnen om de wedstrijd te winnen.
 • Bepaal samen wie er mag beginnen met serveren, bijvoorbeeld door middel van het opgooien van een muntje.  
 • Bij de opslag gooi je de pingpongbal vanuit je open hand  zo recht mogelijk omhoog . Nadat het balletje het hoogste punt heeft bereikt, moet je hem met je batje via je eigen tafelhelft over het net op de speelhelft van de tegenstander slaan. Hierbij mag de bal het net niet raken. Gebeurt dit wel, dan moet het punt worden overgespeeld. De "tweede service" bestaat in het tafeltennis niet; sla je je opslag in het net of over de tafel, dan is het punt direct voor je tegenstander.
 • Na 2 geserveerde punten wordt steeds van opslag gewisseld. Wordt in een game een stand van 10-10 bereikt, dan wordt vanaf dat moment na elk gespeeld punt van service gewisseld.
 • Als het spel buiten de schuld van de spelers wordt verstoord (bijvoorbeeld door een kind dat in de lijn van het spel loopt) moet het spel worden overgespeeld.  En als een speler tijdens een rally met zijn hand de tafel of het net aanraakt, verliest hij direct het punt.
 • In de volwassenencompetitie gaan de beste twee nummers 3 van niveau gevorderden (poule D, E, F) naar de kwartfinales.