Brandtbrief jaargang: 2018-Editie: 4

HomebrandtbriefBrandtbrief jaargang: 2018-Editie: 4

BRANDTBRIEF

JAARGANG: 2018    Editie: 4

Beste buurtgenoten,

 

De R is weer in de maand. Dus dat betekent Sint MaaRten en KeRstborrel. Daarover meer in deze nieuwsbrief.

Maar we blikken ook terug naar warmere tijden: het zomerfeest en tafeltennistoernooi, de wijnproeverij, het wijkenvoetbaltoernooi en de kindermiddag. Meer foto’s van deze activiteiten zijn te vinden op onze vernieuwde website.

Sint-Maarten

 

Zondag 11 december is het de dag van Sint Maarten. Buurtvereniging Burgemeester Brandtplein wil dit graag met de kinderen uit de buurt vieren. Alle kinderen en kleinkinderen uit de buurt zijn om 18.30 uur welkom op het plein voor een gezamenlijke start. Hierna kunnen de kinderen dan, met lampion en eventueel verkleed, in groepjes langs de deuren gaan om de bekende Sint Maartenliedjes ten gehore te brengen aan de bewoners.

 

De route zal gaan door de op het kaartje aangegeven straten:

Als de kinderen bij u welkom zijn om aan te bellen voor snoepgoed, wilt u dat dan kenbaar maken met (extra) verlichting bij de deur? Bijvoorbeeld een lampion, lampje, kaarsjes of iets dergelijks. Heeft u liever geen kinderen aan de deur? Dan juist de buitenverlichting uit laten, dan zal er ook niet aangebeld worden.

Wij kijken uit naar een zegenrijke avond met veel vrolijke liedjes aan de deuren!

Kerstborrel

Op 16 december gaan we het jaar volgens goede traditie afsluiten met de Kerstborrel. Onder het genot van een hapje en een drankje is iedereen van 16.00 uur tot rond 19.00 uur weer van harte uitgenodigd. Uiteraard wordt een sfeervolle omlijsting verzorgd voor jong en minder jong.

Zomerfeest

Het zakt alweer snel weg rond deze tijd van het jaar, maar we hebben een nogal warme en droge zomer achter de rug. Op het verdorde plein werd de grote tent onder de bomen geplaatst voor enige verkoeling. Niet gehinderd door deze omstandigheden werd een gezellig samenzijn. De salades waren om van te smullen en ook de barbecue draaide weer op volle toeren. De ijscokar werd door de kinderen tot de laatste hap leeggeschept. Het zou nog lang warm blijven.

 

Tafeltennis

Het vijfde tafeltennistoernooi beleefde zijn ontknoping tijdens het zomerfeest. De finales werden in verband met de omstandigheden later gespeeld en leverde vele mooie partijen op.

Hierbij nogmaals de resultaten:

Kinderen tot 10 jaar: Anouk Schurink

Kinderen vanaf 10 jaar: Stan Huijsman

Volwassenen: Roland Kiers

 

Gefeliciteerd aan alle winnaars! De kinderen ontvingen een beker en bij de volwassenen werd vanwege de lustrumeditie een prachtige wisselbeker geïntroduceerd. Deze staat nu te glimmen op de schoorsteenmantel van Roland Kiers.

 

 

Wijnproeverij

Na weken van hittegolven vond de wijnproeverij plaats onder verkoelende omstandigheden. Wijnhandel Appeldoorn had een mooi gevarieerd assortiment uitgestald. Kaasboerderij De Zuivelhoeve vulde het geheel aan met heerlijke kazen. Hierdoor werd het al snel veel te gezellig. Dankzij de 297 bestelde flessen wijn mocht de penningmeester dit bedrag bijschrijven op de rekening van de buurtvereniging. Allen bedankt voor de gezellige avond en bestellingen.

Wijkenvoetbal toernooi

Op 7 september vond het jaarlijkse wijkenvoetbal toernooi plaats bij DVOV. Ook de buurtvereniging vaardigde weer een team af. Met een zege, een gelijkspel en een nederlaag werd een verdienstelijk resultaat behaald.

 

Kindermiddag

De kindermiddag op 22 september werd stevig gestart met een bootcamp workshop. Alle kinderen werden stevig onderhanden genomen, waarna ook enkele ouderen eraan moesten geloven bij het touwtrekken.

Nadat de opgedane honger gestild was gingen de jongste deelnemers hun fiets versieren en de oudere met verf spandoeken maken in het kader van de verkeersveiligheid. Omdat het plein afgezet was met verkeers-borden konden als sluitstuk de kleurrijk getooide fietsen in optocht rond het plein gaan. Het was een mooie middag.

W: hé Statler, er komt weer een kerstborrel aan.

S: wat nog eentje, ik ben er al sinds de zomer mee bezig.

W: ja, het is me wat met al dat gefeest op het Brandtplein.

S: de laatste keer was er weer veel te veel wijn….

W: misschien moet je je dan als vrijwilliger opgeven om volgend jaar die bootcamp te geven op burendag, doe je ook eens wat.

S: nou ik heb me al opgegeven om die knol te besturen straks bij de kerstborrel, stuur jij nog een weerverzoekje naar de baas, want anders kunnen we niet met de slee komen.

W: waarschijnlijk is het daar weer veel te warm voor en moeten we fietsen, whahahaha

ACTIVITEITEN 2018

  • 11 november: Sint Maarten
  • 16 december: Kerstborrel

COLOFON

 

Brandtbrief is een uitgave van Buurtvereniging Burgemeester Brandtplein

www.burgbrandtplein.nl

DATE:

PLAATS EEN REACTIE